Menü Bezárás

Testvértelepülések

Enese (Magyarország)
1993-ban járt egy delegáció Enesén Csíkszentmihályról – testvérközséget kerestek és találtak a Kisalföldön. A nagyobb távolság miatt évente egyszer találkoznak. Fiatalokat is próbálnak bevonni a polgármesteri hivatalok a kapcsolatba. 2002. augusztus 18-án írták alá Enesén a testvérközségi oklevelet.

Bõs nagyközség (Szlovákia)
Az elmúlt évek során a barátság kiterjedt a települések tűzoltóira, a focicsapatra is. Rendszeresen részt vesznek a Pünkösdi búcsún. 2002. augusztus 18-án Enesén írták alá a testvérközségi oklevelet.

Budapest XVI. kerület – Rákosszentmihály (Magyarország)

Budapest XVI. kerülete a Duna bal partján, a pesti oldal keleti részén fekvő kerületek egyike. A jellegükben eltérő, de egymáshoz mégis szorosan kötődő öt településrészét, Cinkotát, Mátyásföldet, Rákosszentmihályt, Sashalmot és – a korábban Rákosszentmihály, majd Cinkota területeként lett önálló kerületrészt – Árpádföldet 1950-ben csatolták a fővároshoírez.

Bővebben a kapcsolatról:

Testvértelepülési szerződést kötött Csíkszentmihály és Budapest XVI. Kerülete

Budapesten már megemlékeztek a székely szabadság napjáról

Csíkszentmihályról neveztek el teret Budapesten

Mihályháza (Magyarország)

A község Magyarország nyugati felén, a Balatontól északra, a Kisalföld és Kemeneshát találkozásánál Pápa városától nyugatra, mintegy 13-14 km távolságra helyezkedik el. A térség változatos tája, a kedvező földrajzi adottságai, erre a területre nemcsak a természeti érdekességeket sűrítették össze, hanem eseményekben gazdag történelmének olykor páratlan értékű emlékeit is őrzik.

A település körzetében

– két hangulatos kisváros is található a barokk hangulatú Pápa és Celldömölk.
– a fürödni és pihenni vágyók két termálvizes fürdő és élményfürdő között választhatnak: Termál és élményfürdő Pápa, Vulkánfürdő Celldömölk.
– a kirándulni vágyók két vulkáni tanuhegy tetejéről is gyönyörködhetnek a körkörös panorámában: Somló és Ság-hegy.
– az ódon várak, kastélyok kedvelői megcsodálhatják a gyönyörű fekvésű Somló várának romjait, a csodálatos parkkal övezett pápai Esterházy-kastélyt, a dobai Erdődy-kastélyt, vagy a romos állapotában is megígéző somlószőlősi Zichy-kastélyt, továbbá sok érdekes látnivalók nyújtanak a helyi és a környékbeli települések templomai egy küzdelmes múlt felidézői.

A település fekvése meghatározza az idegenforgalmi lehetőségeket.

Bővebben a kapcsolatokról:

A felvidéki után erdélyi faluval írt alá testvértelepülési szerződést Mihályháza

Mi újság Mihályháza