Utánpótlás nevelés Csíkszentmihályon

Csíkszentmihályon nagy hagyománya van a sportnak, főként a labdarúgásnak. A község felnőtt labdarúgó csapata a csíki körzeti bajnokságban szerepel.  Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Az ifjúsági csapatnak hetente két edzése van a futballpályán, valamint télen egy-két edzés hetente a csíkdánfalvi vagy csíkszeredai sportteremben. Csíkszentmihályon most épül a sportcsarnok. Kéthetente pedig egy mérkőzése. Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Jelenleg közel 50 gyermek jár edzésre, három csoportban. A gyerekek nagy része szakmai felügyelet mellett először rúgott labdába, hiszen az első pár edzésen a labdaérzéket kell sokat fejleszteni, majd a rövid passzokat, átadást -átvételt kellett gyakorolni. Ahogy telt az idő egyre több gyakorlatot tudtunk bevinni az edzésekbe, így az 1-1, 1-2, stb. párharcokat befejezésekkel, majd labdabirtoklást, labdavezetést, faljáték 3 csapattal kapukra, és egyéb technikai-taktikai elemeket. A gyerekek fejlődése mérkőzésről mérkőzésre érezhető.

A Communitas Alapítvány, mint támogató megjelenik a Facebookon, emléklapokon valamint többször kihangsúlyozzuk a rendezvény ideje alatt. A program segítségével a labdarúgást és ezáltal a sportot népszerűsítjük.

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Utánpótlás nevelés Csíkszentmihályon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

IV. Törekvés Kupa

Csíkszentmihályon nagy hagyománya van a sportnak, főként a labdarúgásnak. A község felnőtt labdarúgó csapata a csíki körzeti bajnokságban szerepel.  Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Az ifjúsági csapatnak hetente két edzése van a futballpályán, valamint télen egy edzés hetente a csíkdánfalvi sportteremben. Kéthetente pedig egy mérkőzése. Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Jelenleg közel 50 gyermek jár edzésre, három csoportban. A gyerekek nagy része szakmai felügyelet mellett először rúgott labdába, hiszen az első pár edzésen a labdaérzéket kell sokat fejleszteni, majd a rövid passzokat, átadást -átvételt kellett gyakorolni. Ahogy telt az idő egyre több gyakorlatot tudtunk bevinni az edzésekbe, így az 1-1, 1-2, stb. párharcokat befejezésekkel, majd labdabirtoklást, labdavezetést, faljáték 3 csapattal kapukra, és egyéb technikai-taktikai elemeket. A gyerekek fejlődése mérkőzésről mérkőzésre érezhető, és ez inkább a 2007 után született gyerekeknél látványosabb.

A Csíkszentmihályi Törekvés Sportegyesület 2022. június 25.-én Törekvés kupát szervezett Csíkszentmihályon. A rendezvényen részt vett Csíkszépvíz, Csicsó, a Szilágy megyei Kraszna csapata, valamint a házigazda Csíkszentmihály U15-ös csapata. A bajnokság végén minden gyereket éremmel jutalmaztak a szervezők.

A Communitas Alapítvány, mint támogató meg jelent a plakátokon, emléklapokon valamint többször kihangsúlyozzuk a a rendezvény ideje alatt. A program segítségével szeretnénk a labdarúgást és ezáltal a sportot népszerűsíteni.

A rendezvény támogatója:

Communitas Alapítvány

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | IV. Törekvés Kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Útánpótlásnevelés Csíkszentmihályon

Csíkszentmihályon nagy hagyománya van a sportnak, főként a labdarúgásnak. A község felnőtt labdarúgó csapata a csíki körzeti bajnokságban szerepel.  Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Az ifjúsági csapatnak hetente két edzése van a futballpályán, valamint télen egy edzés hetente a csíkdánfalvi sportteremben. Kéthetente pedig egy mérkőzése. Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Jelenleg közel 50 gyermek jár edzésre, három csoportban. A gyerekek nagy része szakmai felügyelet mellett először rúgott labdába, hiszen az első pár edzésen a labdaérzéket kell sokat fejleszteni, majd a rövid passzokat, átadást -átvételt kellett gyakorolni. Ahogy telt az idő egyre több gyakorlatot tudtunk bevinni az edzésekbe, így az 1-1, 1-2, stb. párharcokat befejezésekkel, majd labdabirtoklást, labdavezetést, faljáték 3 csapattal kapukra, és egyéb technikai-taktikai elemeket. A gyerekek fejlődése mérkőzésről mérkőzésre érezhető, és ez inkább a 2007 után született gyerekeknél látványosabb. Egy másik megemlíthető dolog amit egy idő után kezdték csak megérteni a gyerekek az hogy “együtt könnyebb “ vagyis nem egy egyéni, hanem egy csapatjátékot játszanak és itt nem feltétlen arra gondoltunk hogy pl. nem szabad cselezni, vagy csak a passz a fontos, hanem az hogy érezzek együtt jól magukat. Mindenképp pozitív dolog, hogy a gyerekek szeretnek edzésekre járni, és hogy az edzéseken kivételesen fegyelmezettek. A Communitas Alapítvány, mint támogató meg jelent a plakátokon, emléklapokon valamint többször kihangsúlyozzuk a a rendezvény ideje alatt. A program segítségével szeretnénk a labdarúgást és ezáltal a sportot népszerűsíteni.

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Útánpótlásnevelés Csíkszentmihályon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

II. Törekvés kupa

Csíkszentmihályon nagy hagyománya van a sportnak, főként a labdarúgásnak. A község felnőtt labdarúgó csapata a csíki körzeti bajnokságban szerepel.  Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Az ifjúsági csapatnak hetente két edzése van a futballpályán, valamint télen egy edzés hetente a csíkdánfalvi sportteremben. Kéthetente pedig egy mérkőzése. Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Jelenleg közel 50 gyermek jár edzésre, három csoportban. A gyerekek nagy része szakmai felügyelet mellett először rúgott labdába, hiszen az első pár edzésen a labdaérzéket kell sokat fejleszteni, majd a rövid passzokat, átadást -átvételt kellett gyakorolni. Ahogy telt az idő egyre több gyakorlatot tudtunk bevinni az edzésekbe, így az 1-1, 1-2, stb. párharcokat befejezésekkel, majd labdabirtoklást, labdavezetést, faljáték 3 csapattal kapukra, és egyéb technikai-taktikai elemeket. A gyerekek fejlődése mérkőzésről mérkőzésre érezhető, és ez inkább a 2007 után született gyerekeknél látványosabb. Egy másik megemlíthető dolog amit egy idő után kezdték csak megérteni a gyerekek az hogy “együtt könnyebb “ vagyis nem egy egyéni, hanem egy csapatjátékot játszanak és itt nem feltétlen arra gondoltunk hogy pl. nem szabad cselezni, vagy csak a passz a fontos, hanem az hogy érezzek együtt jól magukat. Mindenképp pozitív dolog hogy a gyerekek szeretnek edzésekre járni, es hogy az edzéseken kivételesen fegyelmezettek.

A Csíkszentmihályi Törekvés Sportegyesület 2019. július 6-7 között Csíkszentmihályon sport programot szervezett. A rendezvényen részt vett Csíkszépvíz, Csíkszentdomokos, Szentsimon U12-es csapata valamint a házigazda Csíkszentmihály U10 csapata. A focipályán ugyancsak megmérkőztek Csíkszentmihály és Madéfalva U12 -es lány csapatai. A bajnokság végén minden gyereket éremmel jutalmaztak a szervezők.

A rendezvény támogatója: A communitas Alapítvány

Támogató

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | II. Törekvés kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Útánpótlásnevelés Csíkszentmihályon

Csíkszentmihályon nagy hagyománya van a sportnak, főként a labdarúgásnak. A község felnőtt labdarúgó csapata a csíki körzeti bajnokságban szerepel.  Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Az ifjúsági csapatnak hetente két edzése van a futballpályán, valamint télen egy edzés hetente a csíkdánfalvi sportteremben. Kéthetente pedig egy mérkőzése. Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. Jelenleg közel 50 gyermek jár edzés

re, három csoportban. A gyerekek nagy része szakmai felügyelet mellett először rúgott labdába, hiszen az első pár edzésen a labdaérzéket kell sokat fejleszteni, majd a rövid passzokat, átadást -átvételt kellett gyakorolni. Ahogy telt az idő egyre több gyakorlatot tudtunk bevinni az edzésekbe, így az 1-1, 1-2, stb. párharcokat befejezésekkel, majd labdabirtoklást, labdavezetést, faljáték 3 csapattal kapukra, és egyéb technikai-taktikai elemeket. A gyerekek fejlődése mérkőzésről mérkőzésre érezhető, és ez inkább a 2007 után született g

yerekeknél látványosabb. Egy másik megemlíthető dolog amit egy idő után kezdték csak megérteni a gyerekek az hogy “együtt könnyebb “ vagyis nem egy egyéni, hanem egy csapatjátékot játszanak és itt nem feltétlen arra gondoltunk hogy pl. nem szabad cselezni, vagy csak a passz a fontos, hanem az hogy érezzek együtt jól magukat. Mindenképp pozitív dolog hogy a gyerekek szeretnek edzésekre járni, es hogy az edzéseken kivételesen fegyelmezettek. A Communitas Alapítvány, mint támogató meg jelent a plakátokon, emléklapokon valamint többször kihangsúlyozzuk a a rendezvény ideje alatt. A program segítségével szeretnénk a labdarúgást és ezáltal a sportot népszerűsíteni.

 

A rendezvény támogatója:

Communitas Alapítvány

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Útánpótlásnevelés Csíkszentmihályon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

VI. Csíkszentmihály kupa

A Csíkszentmihályi Törekvés Sportegyesület 2017. szeptember 30-án (vasárnap) Csíkszentmihályon sport programot szervezett.

A rendezvényen a hazai Csíkszentmihályi Törekvés focicsapat mellett részt vett a Madéfalvi SK és a Csíkcsicsói Ezüstfenyő. A Csíkszentmihály Kupát a Madéfalvi SK nyerte.

Szent Mihály napi rendezvények keretén belül bajnokságot szerveztünk lányoknak. A 12 éven aluli lány bajnokságban Madéfalva csapata legyőzte 1-0-ra Csíkszentmihály csapatát. A fenőtt lányoknak szervezett bajnokságban szintén Madéfalva győzött megelőzve Csicsó és a házigazda Csíkszentmihály csapatát.
Ha már falunap akkor úgy döntöttünk, hogy megmérköznek egymás között az U10-es és U12-es fiúk is, hogy a szülők, rokonok is láthassák a gyerekeiket játszani.

Reggel a szentmihályi U8-as fiúk játszottak bajnoki mérkőzést a madéfalvi U12-es lányokkal, ahol végül 4-3ra győztek. A rendezvény végén minden gyerek érmet, a csapatok 1-1 kupát és emléklapot kaptak.

A rendezvény támogatója:

 

 

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | VI. Csíkszentmihály kupa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sportfelszerelésekkel gazdagodtak a labdarugók

A csíkszentmihályi focipályán átadásra került 30 db. Ifjúsági és 15 db felnőtt sportfelszerelés, valamint 15 labda a csíkszentmihályi felnőtt és utánpótlás csapatának amelyeket Hargita Megye Tanácsa támogatott a Sportfelszerelések vásárlása a Csíkszentmihályi foci csapatnak című sport program keretén belül.

A Csíkszentmihályi Törekvés 1998-ban alakult újra, 2007-ig a Csíki Körzeti labdarúgó bajnokságban szerepelt. Majd 2007-től a megyei labdarugó IV. ligában, ahol 2008-ban és 2010-ben harmadik helyezést ért el, 2011-ben pedig 4-ik helyezést. 2008-ban a csapat megnyerte a megyei Romániai Kupát.

2007-ben egy ifjúsági csapatot (’92-’94-es korosztály) indítottunk, két szezont a megyei junior B bajnokságban és egyet a megyei junior A bajnokságban. 2010/2011-ben a Junior D osztályban szerepel a Csíkszentmihályi Törekvés és a Csíkszeredai VSK közös csapata. 2011/2012-es bajnokságban a Gheorghe Hagi Danone kupában vesz részt a Csíkszentmihályi Törekvés és a Szépvízi MÜ közös csapata. 2016/2017-ben a Csiki Körzeti bajnokság V. ligájában szerepelt a csapat, ahol az 6-ik helyen végzett 8 nyereség, 2 döntetlen és 8 vesztes mérkőzés után. A Románia Kupában a 4. ik fordulóig jutott a csapat, ahol a Tusnádi Piliske búcsúztatta.

Fodor Zoltán pályázati felelős, a csapat vezetője az átadáson elmondta, hogy az elmúlt években Csíkszentmihály Önkormányzata és a Csíkszentmihályi Közbirtokosság támogatásával a IV., majd az V. ligában szerepelt a felnőtt csapat. Az utánpótlás képzés 5 évig szünetelt. Az idei év tavaszán a Székelyföldi Labdarugó Akadémia kezdeményezésére utánpótlás képzést indítottunk közel 70 csíkszentmihályi, ajnádi és vacsárcsi gyermeknek. Jelenleg 3 korosztályban 6-12 éves gyerekeknek hetente két edzést tartunk. A program támogatója Hargita Megye Tanácsa.

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Sportfelszerelésekkel gazdagodtak a labdarugók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sportnap Szentmihályon

A Csíkszentmihályi Törekvés Sportegyesület 2015. szeptember 27-én (vasárnap) Csíkszentmihályon Szentmihály kupa címmel sport programot szervezett.

A rendezvényen a hazai Csíkszentmihályi Törekvés focicsapat mellett részt vett a Madéfalvi SK és a Csíkszentdomokosi Garados. A Csíkszentmihály Kupát a Madéfalvi SK nyerte.

Csíkszentmihályon nagy hagyománya van a sportnak, főként a labdarúgásnak. A község felnőtt labdarúgó csapata a csíki körzeti V. ligában szerepel. Nagy hangsúly fektetünk az utánpótlás nevelésre, az egyesület keretein belül. Szeretnénk, egy 12-13 évesekből álló csapatot indítani, amely pár év múlva indulhat a megyei ifjúsági bajnokságban. Jelenleg a tehetséges fiatal játékosok lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban a bemutatkozásra. A csapat nagyrészt helyi játékosokra épül.

A rendezvény támogatói:

Communitas Alapítvány valamint Csíkszentmihályi Közbirtokosság.

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Sportnap Szentmihályon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Három győzelemmel felkapaszkodtunk a harmadik helyre

Vasárnap szoros mérkőzésen az otthonában sikerült legyőzni a Tusnádi Piliskét. Az első félidőben két tusnádi játékos használta ki a védők figyelmetlenségét, és mindketten a labdába rúgva szerezték meg az első gólt. A második félidő elején Olteán harcolt ki egy 11-est és magabiztosan értékesítette. Pár perccel később szintén Olteán János ugrott ki a védők közül és megszerezte a vezetést Csíkszentmihálynak. A Tusnádi játékosok nekiugrottak a partjelzőnek, lest reklamálva, mivel nincs videóbíró így maradunk azzal az emlékkel, hogy jogosan szereztük meg a vezetést. A tusnádi csapat nagyon harcolt az egyenlítésért, közben Olteán János egy pár alkalommal veszélyes ellentámadásba lendült. A hosszabbítás utolsó percében Csíki szabálytalanul szerelt egy tusnádi játékost, de szerencsére a hazaiak támadója 1 méterrel a kapu mellé helyezte a labdát. Három mérkőzésből három győzelem, eddig hibátlan a tavaszi mérlegünk.

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Három győzelemmel felkapaszkodtunk a harmadik helyre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Beszámoló 2010

A tavalyi szezonban a Szentmihály-Ajnád Közbirtokosság és a Polgármesteri Hivatal támogatásával sikerült két cserepadot felállítani. Kósa Antal vállalkozó egy vadonatúj mezt ajándékozott a csapatnak. Vásároltunk 15 fehér sporzoknit a játékosok számára.

A falunapok keretén belül meghívtuk az öregfiúkat, akik barátságos meccset játszottak a IV. ligás csapattal.

Az új vezetőséget bejegyeztettük a közjegyzőnél.

Hozzászólás

Kategória: Nincs kategorizálva | Beszámoló 2010 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva